27 Şubat 2012 Pazartesi

Şirin ve Şirine Newyork'ta

Önce çizgi roman ardından televizyonlarda çizgi film olarak kitlelerle buluşan Şirinler, ilk kez köylerinden dışarı çıkıyor.
Filmde, Şirin VE Şirine büyülü bir geçitten geçip dünyamıza geliyorlar. Gerçek oyuncularla canlandırma karakterlerin bir araya getirildiği, The Smurfs/Şirinler, şimdi de beyazperdede. Filmde, kötü büyücü Gargamel’in köylerinden kovaladığı Şirinler, büyülü bir geçitten geçip dünyamıza gelerek New York’taki Central Park’ın tam ortasına düşüyor. Büyük Elma’da sıkışıp kalan üç elma boyundaki Şirinler, Gargamel izlerini bulmadan köylerine dönmenin bir yolunu bulmaya çalışıyor.

İlk kez dergide yayımlandı

Belçikalı sanatçı Pierre “Peyo” Culliford’un Şirinler’i 1958 yılında bir çizgi roman dergisi için hazırladı. Orijinal adıyla “Schtroumpfs” bir anda popüler olarak dergiye mektup yağmasına yol açtı. Sonraki elli yıl boyunca bir fenomen haline gelerek çizgi romanlarda, kitaplarda, çizgi dizilerde, filmlerde, video oyunlarında, televizyon programlarında ve 300 milyondan fazla satılan figürlerde hayat buldu. Şirinler’le büyüyen çocukların şimdi birer ebeveyn olması ve çocuklarını Şirinlerle tanıştırması sayesinde, bu sevimli karakterlerin cazibesi nesilden nesle aktarıldı. Yönetmen Raja Gosnell, “Bu bir sudan çıkmış Şirin hikâyesi. Şirinlere has yaşam tarzını alıp günümüz New York’una yerleştirdik” şeklinde konuşuyor. Yapımcı Jordan Kerner’a göreyse, Şirinler’in dünyanın dört bir yanındaki insanları nesiller boyu eğlendirmesinin ardındaki nedenleri açıklamak kolay.

Mecazi bir anlatım

Şirinler’in tek özelliği sevimli olmaları değil, insanoğlunun en iyi özelliklerini temsil ediyorlar. Kerner, “Şirinler mecazi anlamda bir ulusu anlatıyor,” diyor ve devam ediyor: “Ailenin ve işbirliğinin önemini vurguluyorlar. Daha da önemlisi, insanların önce en iyi yanlarını görüyorlar. şirin ve şirine birbirlerine gerçekten çok önem veriyorlar.”

 

3 YENi ŞiRiN

- Peyo “Şirinmersini”ni yabanmersininden esinlenerek çizdi.

- Peyo Şirine’yi 300 farklı şekilde çizdi ve eşi ile kızından esinlendi.

- Köyde 102 Şirin var (100 erkek Şirin, bir Şirin Baba ve bir de Şirine). Bu film için, Şirinlerin arasına daha önce görülmemiş üç yeni Şirin katılıyor: Çılgın Şirin, Cesur Şirin ve Telaşlı Şirin.

- Şirin ve Şirine mantar evlerini kendileri inşa ediyor; evler yetişmiyor.

- Şirinler vejetaryen.

ŞiRiNLER

Yönetmen: Raja Gosnell Oyuncular: Neil Patrick Harris, Jayma Mays, Hank Azaria

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder